CINE SUNTEM NOI…

Încă de la înființare, firma a căutat să proiecteze lucrări pe care să le și pună în practică, pentru ca să poată urmări întregul proces de la prima discuție cu un client și până la inaugurarea spațiului, de regulă rămânând în relații de prietenie cu respectivul beneficiar. „Perfecțiunea DETALIULUI“ a fost de la început motto-ul activității, principiu care pus în practică a garantat calitatea lucrărilor și în final a consolidat firma, ajungând să fie o marcă care era asimilată cu calitatea superioară a lucrului bine făcut. Aria activității sale s-a extins în toată țara, grație și a numeroaselor participări la târgurile de specialitate atât în centrele expoziționale județene cât mai ales la Romexpo în București unde în intervalul 2001-2016 au fost ani în care eram prezenți și de câte opt ori la târgurile internaționale organizate acolo.

„OMUL ȘI SPAȚIUL SĂU DE VIAȚĂ – atitudini și morală”, primul de 19 episoade săptămânale pe postul local al ANTENEI 1, urmat în 2004 - 2005 de altul de 9 episoade la postul TV 9 SIBIU, realizat de data aceasta în parteneriat cu Centrul de Consultanță German GTZ pentru Zona Istorică.

„PERFECȚIUNEA DETALIULUI” a rămas definitoriu pentru politica firmei și în prezent, fiind consolidate pe an ce trece datorită experienței dobândite pe parcursul celor trei decenii de funcționare atât în procesul proiectării cât și a execuției unicatelor comandate. TRADIȚIA MERGE MAI DEPARTE sub aceeași îndrumare și supraveghere atentă, susținută de experiența celor patru decenii de activitate a coordonatorului acestei activități de proiectare urmată de execuție pe care o manifestă arhitectul Mircea ȚIBULEAC și colaboratorii săi apropiați.

AXIS GRUP DESIGN are ca obiect principal de activitate proiectarea și execuția de lucrări și obiecte din oțel prelucrat în tehnici diferite specifice acestor gen de lucrări și, în mod special, prin metoda tradițională a FIERULUI FORJAT la cald.

Această activitate are trei domenii principale:
1. Dotări pentru construcţii, comenzi unicate, constând în:
- elemente pentru împrejmuiri (porţi, panouri de gard, etc.)
- copertine
- balustrade, parapeţi
- scări
- firme
- panouri decorative
2. Mobiler şi corpuri de iluminat
3. Obiecte decorative mici:
- sfeşnice
- suporturi diverse
- obiecte decorative

Toate lucrările se pot executa pornind discuția de la un unicat personalizat aflat în palmaresul lucrărilor executate. La cerere, se pot adapta și modelele propuse de client sau putem să proiectăm un model cu totul nou personalizat, ținând cont de situația nouă din teren sau/și de originalitatea preferințelor estetice ale clientului.

În toate trei cazurile se respectă pașii protocolului de colaborare pe care-l aplicăm neabătut.

PROIECTAREA, faza distinctă care se plătește separat integral în avans după ce cădem de accord cu clientul asupra condițiilor unui parteneriat care-i este cea mai bună soluție pe care o poate alege și care-l avantajează în mod special.

PROIECTUL conține în cadrul procesului de elaborare: deplasarea la fața locului, măsurători, releveu, tema de proiectare cu sau fără plafon bugetar, consultație și se încheie cu un proiect tehnic însoțit cu un deviz pentru realizarea lui în practică.

EXECUȚIA LUCRĂRII sau a OBIECTULUI cu sau fără montaj, în funcție de dorința partenerului-beneficiar cu care se încheie un contract de execuție.

LUCRĂRILE noastre se încadrează în categoria unicatelor sau cel mult al unei serii mici. Din această cauză, ele conferă un mare avantaj de care beneficiază din plin clienții noștri, deoarece ne adaptăm foarte ușor situației din teren, bugetului pus la dispoziție și, nu în ultimul rând, preferințelor estetice pe care aceștia le manifestă. Ca de aceste avantaje să poată profita din plin clientul, sinceritatea lui față de architect trebuie să fie maximă, exact cum o cer și celelalte profesii liberale cum ar fi cea de medic sau cea de avocat. Aceștia din urmă, ca să poată vindeca un pacient sau respectiv să poată apăra interesele unui client, nu trebuie să fie tratați cu suspiciune, cum se întâmplă în cele mai multe cazuri cu arhitectul. Arhitectul este pregătit astfel în școală și apoi deontologia exercitării profesiei îl antrenează pentru paza și protecția intereselor clientului sau a interesului public, în ceea ce privește asigurarea unei calități superioare a vieții.